fbpx

Wat is de Silva-methode ?

De Silva Methode is een praktische, eenvoudige maar krachtige methode om beter je mentale vermogens te benutten. Hierdoor verbeter je je prestaties en verandert je leven in positieve zin.

 

Hoe de Silva Methode de kwaliteit van je leven verbetert ?

De Silva Methode leert je hoe je in enkele minuten in een staat van volledige ontspanning kunt komen, zowel fysiek als mentaal en hoe je op een actieve manier zelf je denken stuurt om af te geraken van stress, angsten, slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, burn-out, depressie e.d. De techniek is heel eenvoudig en is altijd en overal toe te passen – niet onbelangrijk in onze huidige westerse samenleving waarin alles snel en effectief moet gebeuren. De cursus dankt zijn succes aan een bewezen pragmatische en neutrale aanpak en is daardoor voor iedereen toegankelijk.

 

De werking van onze hersenen

Onze hersenen produceren elektrische golven die door middel van een EEG kunnen worden gemeten en zichtbaar gemaakt. De frequentie van deze trillingen wordt gemeten in pulsen per seconde of Hertz (Hz). We onderscheiden 4 verschillende gebieden van onze hersenactiviteit: Bèta golven (21-14 Hz): die we produceren wanneer we wakker zijn. Alfa golven (14 – 7 Hz): bij dagdromen, staren, vlak voor het inslapen of vlak voor het ontwaken. Thèta golven (7 – 4 Hz): bij diepere meditatie of slaap. Delta golven (minder dan 4 Hz): bij diepe slaap. Op het alfaniveau bereiken we een toestand van volledige fysieke én mentale ontspanning. In deze staat ervaren we rust, helderheid, creativiteit, concentratie én de juiste balans tussen de werking van onze linker- en rechterhersenhelft, tussen rationeel en intuïtief denken. Het bètaniveau is het domein van onze linkerhersenhelft, ons rationele gedeelte. Het alfaniveau is het domein van onze rechterhersenhelft, ons intuïtieve, creatieve en emotionele gedeelte.

  • Minder stress
  • Meer rust in je hoofd
  • Geen angsten of fobieën
  • Verhoog je vitaliteit
  • Vergroot je intuïtie
  • Weg met hoofdpijn en migraine
  • Verbeter je slaap

 

Ontdek onze opleidingen

Getuigenissen over onze Silva opleidingen

 

silva-method-logo2

Jose-Silva

Wie is José Silva ?

José Silva, elektronicus van beroep, werd op 11 augustus 1914 in Laredo, Texas geboren. In 1944 begon hij met zijn onderzoekingen naar de werking van hersengolf-frequenties en de daarbij behorende bewustzijnsniveaus, aanvankelijk alleen met het doel om zijn eigen kinderen te helpen hun leerprestaties op school te verbeteren. Hij wilde dat zijn kinderen zich beter konden concentreren bij het studeren en het geleerde beter zouden kunnen onthouden. De resultaten waren verbluffend! Zijn kinderen konden zich beter ontspannen en beter concentreren. Hun geheugen verbeterde aanzienlijk, waardoor zij betere resultaten hadden bij toetsen en examens.

Daarnaast begonnen zij verbazingwekkende intuïtieve vermogens te ontwikkelen. In de loop van de volgende jaren deed hij testen met mannen, vrouwen en kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Zodoende ontwikkelde hij een methode die bekend werd als The Silva Method® en in 1966 als cursus werd uitgebracht. De cursus wordt in 110 landen gegeven, in meer dan 30 verschillende talen. Dankzij voortdurende research blijft de cursus up-to-date. Silva schreef een aantal boeken, waarvan er wereldwijd meer dan 12 miljoen zijn verkocht.

Silva en de wetenschap

De Silva Methode kan zich reeds meer dan 75 jaar beroemen op research en wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de hersenen en geest. In het begin was José Silva uitsluitend met dit onderzoek op zichzelf aangewezen, maar na een aantal jaren trok zijn werk de aandacht van een wetenschapper, een zekere Dr. J.W. Hahn, directeur van ‘The Mind Science Foundation’ in San Antonio, Texas. Na bestudering van Silva’s werk besloot hij tot een intensieve samenwerking en dat is van grote invloed geweest in het naar buiten brengen van de Silva Methode. Sindsdien hebben diverse universiteiten, onderzoeksinstellingen en wetenschappers de methode onderzocht en (wetenschappelijk) bevestigd. Lees zeker eens het boek ‘How Science discovered The Silva Method’.

In 2010 schrijft de wereldberoemde neurowetenschapper en schrijver van de bestseller ‘How God Changes Your Brain’, Mark Robert Waldman: “Based on the newest findings from Harvard University’s recent study on the effects of relaxation, breathing awareness and positive guided imagery, I feel confident that many of the methods, as taught by Silva International can stimulate gene expression in the brain that are involved in reducing physical and psychological stress and boosting immune functioning. (Waldman is er dus van overtuigd dat, gebaseerd op de recente bevindingen van Harvard Universiteit op het gebied van ontspanning, bewuste ademhaling en positieve visualisatie, de methoden die door Silva worden aangeleerd, zaken in de hersenen stimuleren die leiden tot een vermindering van fysieke en psychologische stress en een versterking van het immuunsysteem)

Bekende mensen over Silva

Een aantal bekende personages hebben zich reeds uitgesproken over de Silva Methode, zoals:

M.R. Waldman, een wereldberoemd neuroloog en auteur van de bestseller ‘How God changes your brain’.

 

Wayne Dyer, een van de eerste Silva cursisten en bekend van een aantal beroemde boeken, zoals ‘Niet morgen maar nu’ en ‘Geen zee te diep’, zegt: “Ik heb de Silva technieken geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Het heeft me geholpen bij ziektes en ongelukken en hielp me chirurgische ingrepen te voorkomen. Ik raad iedereen aan om deze cursus te volgen.”

 

Louise Hay, Silva cursiste en bekend auteur van een aantal boeken over zelfgenezing, zegt: “Creatieve visualisatie is de kern van de Silva Methode.”

 

Dr. Carl Simonton, die met technieken uit de Silva Methode kankerpatiënten een aanvullende methode leert om hun ziekte doeltreffend te bestrijden. Zijn boek ‘Herstel Onderweg’ is verkrijgbaar bij Silva-België