fbpx

Verminder je stress – rust in je hoofd

Stress is een natuurlijk verschijnsel. Het beschermt ons voor gevaarlijke situaties. Een weinig stress, gedurende een korte periode, kan geen kwaad. Integendeel het kan een drijfveer zijn om dingen gedaan te krijgen. Helaas leven we vandaag in een jachtige tijd waarbij we de controle over stress verliezen en het een gevaarlijke permanente factor in je leven wordt die je gezondheid sterk in negatieve zin beïnvloedt, met bijkomende factoren zoals slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid, e.d.

De oorzaken van stress kunnen we in de meeste gevallen niet wegnemen, je kan immers niet zomaar je job opzeggen zonder dat je daarmee een nieuwe stressfactor induceert, je kan de files niet wegtoveren, je kan je examenpunten niet zelf bepalen, …

Wat we wel kunnen leren is omgaan met stress. Een gebeurtenis op zich veroorzaakt geen stress, maar wél de manier waarop we ermee omgaan. Vanuit ons denken wordt stress vaak buiten proporties opgeblazen en vanuit ons onderbewustzijn gaat het lichamelijke prikkels geven zoals krampen, een onbehagelijk gevoel, of in een later stadium zelf depressieve klachten of burn-out.

Met de Silva Methode leer je hoe je de invloed van je denken in positieve zin kunt stimuleren, waardoor stress beter wordt aangepakt, verminderd en in de juiste proporties geplaatst.

De kwaliteit van je leven en dat van je omgeving zal daarmee gevoelig verbeteren.