fbpx

Alfa niveau: werking en gebruik van onze hersenen

Wetenschappelijk onderzoek van de laatste tientallen jaren heeft aangetoond dat de meest succesvolle mensen hun onderbewuste en hersenen op een andere manier gebruiken dan de gemiddelde persoon. Zij maken namelijk meer van hun onderbewuste gebruik en wel op een speciale manier.

 

Laten we eens kijken wat de wetenschap heeft ontdekt.

Onze hersenen ‘trillen’ op bepaalde elektrische frequenties, naarmate de 4 evolutieniveaus van onze hersenen. Zoals een menselijk hart gemiddeld 60 – 80 slagen per minuut klopt, zo zenden onze hersenen een aantal elektrische pulsen per seconde uit. Als u slaapt is deze frequentie erg laag: minder dan 4 pulsen per seconde, het zogenaamde delta-niveau, ofwel diepe slaap. Tijdens de lichte slaap, waar onze dromen plaatsvinden, varieert dit tussen 7 en 14. Dit noemen we nu het alfa-niveau.

Wanneer we wakker zijn en bijvoorbeeld naar dingen kijken en logisch denken, zal deze frequentie rond de 20 pulsen per seconde bedragen. De wetenschap noemt dit het Bèta-niveau.. Tot slot is er nog een gebied van 4 – 7 pulsen per seconde, die het Thèta-niveau wordt genoemd.

Toen u kind was gebruikte u slechts een klein gedeelte van uw hersenen en die functioneerden voornamelijk op thèta- en alfaniveau. Naarmate u ouder werd namen de hersenfrequenties toe en begon u meer in de richting van het bètaniveau te functioneren. Daardoor vindt er een verandering plaats.

 

Het beta niveau: onze linkerhersenhelft

Het bètaniveau is namelijk het domein van onze linkerhersenhelft, het logische, lineair denkende deel van ons brein. Hierin slaan we alle informatie op die verband houden met spreken, lezen, schrijven, rekenen, analyseren, e.d.

Soms is het nuttig om logisch te kunnen denken, maar vaak is het ook een belemmering. Zo heeft de linkerhersenhelft tot nog maar zo’n 130 jaar geleden altijd ‘geweten’ dat het onmogelijk was om een vliegtuig te bouwen en ermee te vliegen.

Onze rechterhersenhelft daarentegen is het domein van onze gevoelens, emoties, creativiteit en intuïtie. Met dit deel kunnen we intuïtief en creatief denken, het werkt met ‘denkbeelden’.

Als teenager komen we dus in de gelegenheid om de volledige capaciteit van onze hersenen te benutten, maar om redenen buiten onze schuld verkiezen we ons te beperken tot het gebruik van voornamelijk de linkerhersenhelft. Ongeveer 90% van de mensheid doet dit en gebruikt de linkerhersenhelft voor zowel dingen te creëren als ze uit te voeren. En dan loopt het spaak.

De capaciteit van de linkerhelft is namelijk véél kleiner dan die van de rechter. Als we dus alles met de linkerhelft willen doen, dus creëren én uitvoerbaar maken, dan kunnen we vast lopen. Het blijkt dan dat we niet alle problemen, waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, verstandelijk of intellectueel kunnen oplossen. Daar is vaak nog iets anders voor nodig en dat is een hoeveelheid intuïtie, beschikbaar in onze rechterhersenhelft.

De mensen die, bewust of onbewust, hun rechterhelft gebruiken om de dingen te creëren en hun linkerhelft om ze te realiseren, zijn over het algemeen succesvol, maken meer juiste beslissingen en zijn doorgaans gezonder. De beide helften worden hier op de juiste manier, optimaal en aanvullend gebruikt.

 

 

Alfa niveau leren gebruiken

Als u de rechterhersenhelft wilt leren gebruiken is het noodzakelijk dat u eerst leert om uw hersenfrequentie bewust te verlagen naar het alfaniveau, zonder in slaap te vallen.
Dit is nu het doel van de Silva Methode, daarvoor werd het ontworpen.

Het juiste gebruik van beide hersenhelften zal u op vele punten in uw leven helpen: een betere gezondheid, beter geheugen en concentratie, sneller kunnen leren,, professioneel en persoonlijk beter functioneren. U beschikt dus over meer capaciteiten, dit is het ‘geheim’ van de succesvolle mensen onder ons.

De linkerhersenhelft werkt met logica, de rechter is hier niet toe beperkt. Deze werkt met mentale beelden. Als u een mentaal beeld van wat u vurig wenst, met overtuiging, naar de rechterhersenhelft stuurt én u bent in staat om uw linkerhelft met zijn ‘logische twijfels’ op afstand te houden, dan kunt u (ook) bekomen wat u wenst. Als u luistert naar de ervaringen van geslaagde personen, dan zal het u opvallen hoe intensief hun concentratie is en hoe sterk hun mentale beelden zijn.

 

Beide hersenhelften optimaal benutten

Om de beide hersenhelften optimaal te kunnen gebruiken dient u eerst te leren om snel naar het alfaniveau te gaan en daar ook te kunnen blijven, terwijl u bezig bent met het visualiseren en imagineren van beelden. Op het alfaniveau vertoeven is heel gezond, want daar wordt uw immuunsysteem versterkt. Stress, die de witte bloedcellen vernietigd en daarmee uw afweersysteem aantast, wordt op dat niveau uit uw bloed verdreven.

De Silva Methode leert u om heel snel naar dit alfaniveau te kunnen gaan, een absolute noodzaak voor onze huidige, veeleisende maatschappij, waar alles vlug en effectief moet gebeuren. Zo bent u in staat om u binnen enkele minuten diep te kunnen ontspannen en stress gevoelig te verminderen.

 

Silva Methode cursus volgen?

We bieden regelmatig Silva Methode cursussen aan doorheen Vlaanderen.
We bieden een gratis introductiemoment aan; waarna u zelf kan beslissen om de volledige cursus te volgen.
Of u kan de volledige Silva Methode cursus volgen. Bij tijdig boeken heeft u een mooi vroegboekkorting!